Privatpersoner

PRIVATPERSONER


Funderar du på att måla eller tapetsera om i din bostad?


Att förnya i hemmet är numera en stor investering och för att få det perfekta resultatet krävs det som regel att arbetet utförs av yrkesutbildade och professionella hantverkare. Då får du också råd om materialval och lämpliga behandlingar samt vilka åtgärder som är nödvändiga för att resultatet ska bli som du önskar.


När du vänder dig till oss går vi tillsammans med dig igenom dina önskemål och bestämmer hur uppdraget ska utföras. Utifrån vår överenskommelse lämnar vi en offert på kostnaden för arbetet och ungefär hur lång tid det kommer att ta.


Inte minst viktigt för det slutliga resultatet är vilka material som används och vi arbetar bara med material av hög kvalité.


För oss är det viktigt att du blir nöjd med hur din bostad ser ut efter vårt arbete har slutförts.


Vi har många nöjda och återkommande kunder och vi lämnar gärna uppgift om referenser om du vill höra dig för.ROT-avdrag


Om du är berättigade till ROT-avdrag kan avdrag på fakturan göras med 30 % av den totala arbetskostnaden inklusive moms. ROT-avdraget uppgår för närvarande till högst 50 000 kronor per person och år. Eftersom skattereduktionen är kopplad till individen och inte till bostaden innebär detta att varje lagfaren ägare eller delägare till ett småhus, bostadsrätt eller ägarelägenhet har rätt till en skattereduktion på upp till 50 000 kronor per år.


Det enda du behöver göra är att du talar om för oss att du vill använda ditt ROT-avdrag. Vanligtvis diskuterar vi denna fråga i samband med vårt personliga besök inför framtagandet av offerten för arbetet. Vårt företag sköter all administration och skickar ansökan om ROT-avdrag till Skatteverket. Som kund betalar du därför bara för 70 % av arbetskostnaden direkt vid fakturering och vi begär sedan att få resterande belopp från Skatteverket.


Om det skulle visa sig att du redan utnyttjat ROT-avdraget, helt eller delvis, kommer Skatteverket bara att betala ut den del du har kvar att utnyttja till vårt företag. Skulle detta bli aktuellt måste du själv betala resterande del av arbetskostnaden till oss.  Värt att tänka på är också att din inbetalda skatt måste uppgå minst till det belopp som du vill ha ROT-avdrag för eftersom man inte kan få tillbaka mer skatt från Skatteverket än vad som betalts in. Det är därför viktigt för dig som kund att du vet hur stort ROT-avdrag du kan få under året.


Om du har funderingar om hur stort ROT-avdrag du kan utnyttja kan Skatteverket hjälpa dig med svar på detta.  Mer information finns på Skatteverkets hemsida under rubriken fastigheter & bostad eller ange ROT-avdrag i sökfältet längst uppe till höger.